Včelí pyl rouskový

Rouskový pyl (také známý jako včelí květový pyl), je pyl, který včely sbírají z květů a přinášejí ho na svých zadních nožičkách do úlu. Rousky pylu následně ukládají do buněk, kde pyl fermentuje a transformuje se na pergu (fermentovaný pyl).

Jak pyl zabalíme
Hmotnost balení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: PLS50 PLD50 PLE50 DRE50 SKL50 PLS100 PLD100 PLE100 DRE100 SKL100 PLS250 PLD250 PLE250 DRE250 SKL250 PLS500 PLD500 PLE500 DRE500 SKL500 PLS750 PLD750 PLE750 DRE750 SKL750 PLS1000 PLD1000 PLE1000 DRE1000 SKL1000 Zvolte variantu
70 Kč 85 Kč 95 Kč 110 Kč 125 Kč 120 Kč 135 Kč 145 Kč 160 Kč 175 Kč 280 Kč 300 Kč 310 Kč 325 Kč 340 Kč 550 Kč 570 Kč 580 Kč 595 Kč 610 Kč 790 Kč 815 Kč 825 Kč 840 Kč 855 Kč 1 000 Kč 1 025 Kč 1 035 Kč 1 050 Kč 1 065 Kč od 70 Kč
Včelí pyl rouskový
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Ke každé objednávce
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR
Doručení
Doručení do druhého dne
na jakékoliv místo
Kompletní specifikace

Květový pyl rouskovaný

Můžeme se setkat s různými názvy jako např. včelí pyl, květový pyl, rouskovaný pyl, rouskový pyl.

Běžně se nabízí dva typy včelího pylu:
Pyl rouskovaný tento pyl se odebírá včelkám hned jak příletí do úlu.
Pyl pegra jde o již zpracovaný plástový pyl včelkami, je o něco lépe stravitelný, jeho získávání je složité.

 Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin: komplex biologicky vázaných vitamínů (zejm. sk. B), enzymů, minerálů, bílkoviny s kompletním obsahem aminokyselin, esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, ad.

Vlastnosti:

  • posiluje chuť k jídlu
  • pomáhá při hubnutí
  • snižuje škodlivé účinky mnoha chemických látek v lidském těle
  • v případě otravy usnadňuje vylučování toxinů
  • pomáhá regenerovat játra
  • urychluje léčbu infekce
  • snižuje nervozitu, podrážděnost
  • posiluje oslabený nervový systém v důsledku stresu nebo přepracování
  • zvyšuje mentální výkon
  • účinně léčí sennou rýmu, astma nebo výrazně snižuje příznaky
  • snižuje hladinu lipidů
  • podporuje léčbu postinfarktových stavů
  • podporuje léčbu hypertenze
  • silný antimikrobiální účinek, působí na bakterie, houby
  • pomáhá při léčbě žaludečních vředů
  • pomáhá při zácpě
  • účinný při léčbě onemocnění prostaty
  • pyl konzumovaný diabetiky účinně snižuje hladinu cukru v krvi
  • zlepšuje zrak, díky vysokému obsahu roiboflavinu
  • vyživuje, obohacuje a omlazuje pokožku

Příprava a dávkování:

Pyl je dobré nechat kvasit a tím jej učinit stravitelnější. Převaříme 40 ml vody, po vychladnutí přimícháme 15 g medu a 100 g pylu. Řádně promícháme, napěchujeme do skleničky a necháme 3 dny v otevřené sklenici. Včelí pyl zpracovávejte pouze při nízkých teplotách! Protože každé zrnko je nabito aktivními enzymy a živinami, zařazujte včelí pyl do Vaší stravy pomalu. Pyl se doporučuje užívat dvakrát denně (ráno nalačno a před spaním). Užívat nejlépe na jaře a na podzim po dobu jednoho až dvou měsíců.

Upozornění: zcela výjimečně může včelí pyl vyvolat alergickou reakci.

Použití: jako přísada do jogurtu, musli, ranních cereálií, zmrzliny, dezertů, nápojů, apod.

Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 396 kcal/1658 kJ
Proteiny 13,20 g
Tuky 8,20 g
Sacharidy 66,50 g

Práce včel